top of page

ÚJDONSÁG EGY HÉTEN KÉTSZER:FUNKCIONÁLIS JÓGA!


A funkcionális jóga orvosi hátterű, egészség- és sporttudományos szemléleten alapul. A cél egy egész életben működőképes, erős, mozgékony, jó egyensúlyú, szép, egészséges, biológiailag fiatal test kialakítása. A funkcionális jóga saját testtel végzett gyakorlatokat és eszközös gyakorlatokat is használ. A saját testsúlyos gyakorlatok a jógából, saját testsúlyos edzésből, gyógytornából és manuálterápiából származnak.

A funkcionális jóga a modern ember ülő életmódjához illeszkedik, így kifejezetten javasolt minden ülő tevékenység (pl. tanulás, számítógép előtti munkavégzés) vagy egyoldali terhelésű munka mellett (pl. fogorvosok, masszőrök). A helytelen testtartástól ugyanis felborul az izomerő-egyensúly, ami nyaki, deréktáji fájdalmakhoz és különféle gerincpanaszokhoz vezethet. Ezért a megrövidült izmokat nyújtani, a meggyengült izmokat pedig erősíteni szükséges az izomerő-egyensúly visszaállítására. Fontos, hogy biztonságos és hatékony prevenciós gyakorlatokról van szó, amelyek védik a gerincet, segítik a mozgásszervrendszer egészségének megőrzését, emellett csökkentik a már kialakult gerinc- és derékfájdalmat.

Kinek javasolt? - Mindenkinek, aki tanul, aki szellemi munkát végez – mivel a jógának agyi és idegrendszeri harmonizáló hatása van, és növeli az agy teljesítőképességét. - Ülő életmódot és egyoldali terheléssel járó munkát folytató emberek számára. - Változókorban lévő hölgyeknek – visszaadja a vitalitást, az erőnlétet, emeli az energiaszintet. - Bárkinek, aki biológiailag fiatalon szeretné tartani a testét, és szeretné megelőzni a hát- és derékfájást illetve a gerincbántalmakat.

Hatásai: - Erősíti a gyengülésre hajlamos izmokat és a rövidülésre hajlamosakat nyújtja, így elérve az izom-erő egyensúlyt. - Erősíti a core izmokat, így hozzájárul a megfelelő stabilitáshoz és mobilitáshoz. - Enyhíti a helytelen testtartásból fakadó mozgásszervrendszeri panaszokat (pl. az előre helyezett fejtartásból eredő fájdalmakat), újra előhívva ezzel a természetes testtartásunkat. - Növeli az ízületek mozgástartományát, segít megőrizni vagy visszaadni a test mozgásszabadságát. - Növeli a rugalmasságot és a hajlékonyságot. - Fejleszti az egyensúlyérzéket és a koncentrációt. - Harmonizálja az agyat és az idegrendszert – így a fokozott szellemi koncentrációra és a tanulás minőségére különösen jótékonyan hat. - Energetizáló, feltöltő hatású. - Oldja a stresszt, elcsendesíti az elmét, ellazítja a testet. - Csökkenti a lehangoltságot és a depressziót. - A légzés, a mozgás és a figyelem összehangolása a jelenbe hoz, ezáltal megszűnik az agyalás, ami szintén feszültség- és stresszcsökkentő hatású – ezzel erősíti az immunrendszert.

Hogyan épül fel az óra? Az óra kimozgatással kezdődik, és a gerinccsavarások, erősítések, nyújtások után relaxációval koronázzuk meg.


Várunk téged is szeretettel!

KEDD: 16:30 és CSÜTÖRTÖK 16:00-tól HÜBÉR VERONIKA vezetésével!



4 views

Recent Posts

See All
bottom of page